Contact

Vezi aici cand trebuie sa schimbi cauciucurile: https://www.youtube.com/results?search_query=cand+trebuie+sa+schimbi+cauciucurile+

Prin ce se diferentiaza cauciucurile de vara fata de cele pentru iarna?

Fiecare varianta de cauciuc vine cu particularitatile sale, acestea fiind indispensabile pentru siguranta in timpul condusului. In mare parte, cauciucurile de vara si cele de iarna se diferentiaza prin doua aspecte esentiale:

  • adancimea profilul cauciucului;

  • structura anvelopei, respectiv materialul din care cauciucurile sunt confectionate.

Cauciucurile de vara se remarca printr-o buna flexibilitate, avand caneluri folositoare in conditii de ploaie. Materialul acestora este unul dur, fiind potrivit temperaturilor caniculare. Cauciucurile de vara sunt realizate pentru a oferi aderenta corespunzatoare si un sofat in conditii de siguranta in sezonul cald.

Cele de iarna sunt confectionate dintr-un material moale, dar rezistent, care ofera o aderenta mult mai ridicata, potrivita conditiilor nefavorabile. Calitatea cauciucurilor poate fi observata cel mai bine la franare sau in viraje.

Ce avantaje prezinta folosirea cauciucurilor de vara?

Avantajele utilizarii anvelopelor de vara in sezonul cald sunt urmatoarele:

  • Garanteaza contactul adecvat cu soseaua;

  • acorda o mai buna stabilitate in viraje;

  • Prezinta o performanta superioara la temperaturi caniculare;

  • Ofera siguranta in timpul rularii pe carosabil;

  • Prezinta o buna rezistenta la uzura.

Cand trebuie schimbate cauciucurile de de vara?

Este important de mentionat faptul ca temperatura este factorul care influenteaza modificarea proprietatilor unui cauciuc, mai exact anvelopele de vara sunt realizate dintr-un cauciuc care isi mentine proprietatile pana la temperatura de 5-6°C. Daca intervine o temperatura mai mica, in acest caz cauciucurile de vara isi vor pierde din aderenta, fapt ce pune in pericol siguranta in timpul rularii pe carosabil.

specialistii considera ca acestea necesita a fi schimbate atunci cand profilul anvelopei prezinta o adancime maxima de 3 mm, chiar daca legislatia permite folosirea pana la adancimea de 1,5 mm.

Cand trebuie inlocuite cauciucurile de iarna cu cele de vara?

Schimbarea cauciucurilor de iarna cu cauciucurile de vara trebuie realizata deoarece cele de iarna nu sunt concepute pentru conditiile caniculare, specifice sezonului cald. Este indicata inlocuirea cu cele de vara atunci cand temperatura depaseste 7°C.

Din nefericire, numerosi soferi aleg sa foloseasca cauciucurile de iarna in sezonul estival, dar acest lucru nu este indicat, ba chiar pune in pericol siguranta in timpul rularii vehiculului. s-au realizat foarte multe teste, care au demonstrat ca anvelopele de iarna prezinta o distanta de franare mult mai mare in conditii de temperatura mai mare de 13-15°C decat cele de vara.

Concluzie

Se recomanda schimbarea cauciucurilor de iarna cu cele de vara deoarece acestea ofera vehiculului aderenta maxima pe carosabil si o siguranta mult mai mare in timpul condusului.

Vezi oferta stoykanvelope.ro pentru cauciucuri de vara, aici: https://stoykanvelope.ro/anvelope-vara-noi


De asemenea, vezi oferta stoykanvelope.ro pentru cauciucurile de iarna, aici:

https://www.stoykanvelope.ro/anvelope-noi/anvelope-iarna-noi

Nokian Tyres are in vedere producerea si vanzarea de anvelope fabricate din materiale ecologice pana in anul 2025.
Nokian Tyres ofera siguranta, performanta si condus ecologic fara compromis, fiind producatorul de anvelope care incepe sa se remarce din ce in ce ...
Vulcanizare Bucuresti
Folosind aparatura moderna si personal calificat, suntem capabili sa iti satisfacem cerintele in ceea ce priveste serviciile de care poti beneficia, i...
Author
Stoykanvelope.ro este un depozit de Anvelope Noi, dar si Second-Hand, cu peste 20 de ani experienta in domeniul anvelopelor. STOYK Company SRL este una dintre cele mai vechi companii de pe piata din acest domeniu.
Vezi tot ⟶
Leave a comment
Note: HTML is not translated!