Contact

De felul cum se prezinta depinde randamentul automobilului in timpul manevrelor de franare, accelerare si schimbare a directiei de mers. Intrucat jantele asigura suportul pe care se monteaza anvelopele si transmit dinspre sistemul de directie comenzile de la volan, importanta Jantelor auto este la fel de mare ca si cea a cauciucurilor. Si, au in plus marele avantaj al esteticii. 

Iata cum sa le alegi Jantele auto care ti se potrivesc cel mai bine.

Jantele care sa se potriveasca din punct de vedere al dimensiunii

Este esential. Masinile vin echipate din fabricatie cu un set standard sau o comanda optionala de anvelope montate pe jante. Daca respecti dimensiunile rotilor masinii si cumperi acelasi tip de jante, acestea se vor potrivi. O alta solutie de achizitie este de la reprezentanta auto sau din magazinele de profil, avand seria de identificare a masinii. aceiasi algoritmi de cautare in functie de marca si modelul masinii sunt disponibili si in varianta electronica, pentru achizitii online. Gasesti jante, in functie de dimensiuni sau de modelul masinii tale. Primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa il cunosti este diametrul anvelopei, inscris pe flanc impreuna cu litera R, de la Radial. Dimensiunile pot varia intre 14 inchi (R14) si peste 20 de inchi (R20, R22 etc.)

Aici este link-ul unde poti verifica ce Jante se potrivesc autoturismului tau: https://www.stoykanvelope.ro/jante-noi

Ce inseamna CB si PCD la jantele auto

Pentru a fi sigur ca se potrivesc, pe langa diametrul anvelopei si al jantei, trebuie sa cunosti semnificatia indicilor CB si PCD. CB vine de la Center Bore si inseamna diametrul gaurii centrale a jantei, care o fixeaza in butucul autovehiculului. PCD este acronim pentru Pitch Circle Diameter si inseamna distanta in milimetri dintre mijlocul gaurilor a doua prezoane opuse. aceasta se calculeaza dupa regulile matematicii, in functie de dispunerea celor 3, 4, 5, 6 sau 8 prezoane, dupa caz. spre exemplu, atunci cand ai in fata un model de janta cu PCD 5 x 112, trebuie sa stii ca e pentru roti cu 5 prezoane care au o distanta de 11,2 centimetri intre prezoanele opuse.

Regula legii in cazul jantelor si anvelopelor auto

In afara de dimensiunile standard, inscrise in cartea de identitate a vehiculului, poti echipa masina cu alt tip de jante doar daca acestea sunt adaugate la rubrica de dimensiuni speciale a acestui document. adaugarea lor se face doar in urma omologarii de catre Registrul auto Roman. altfel, daca decizi sa montezi anvelope si jante pentru care nu ai omologare, risti amenzi, retinerea certificatului de inmatriculare si respingerea inspectiei tehnice periodice.

Otel sau aliaj in cazul jantelor auto de calitate

Abia dupa ce ai lamurit criteriile ce tin de dimensiuni, poti trece la capitolul material si design. Cand vine vorba despre materialul ales, aspectul este important, dar nu definitoriu. trebuie sa tii cont, in primul rand, de siguranta pe care ti-o pot oferi in anumite conditii de vreme si drum. aliajul din care sunt confectionate jantele este un aluminiu de inalta calitate. acesta are marele avantaj al usurintei prelucrarii, cu o diversitate de modele de spite ce acopera toate gusturile. 

De asemenea, se livreaza inca, din fabrica, in diferite nuante intre alb si negru. sunt optiunea exclusiva cand vine vorba despre diametrul de peste 17 inchi. Acest lucru inseamna ca vor avea echipate anvelope cu flanc ingust, in special, pentru viteza. Randamentul maxim al acestora il obtii in sezonul cald. In schimb, pentru sezonul rece, sunt recomandate jante din tabla, de dimensiuni mai mici, „imperecheate“ cu anvelope cu raportul procentual al benzii de rulare mai mare. Balonul mai mare al anvelopei ofera mai multa stabilitate in conditii grele de drum. Din acest motiv, chiar si producatorii de masini monteaza, din fabrica, jante din aliaj, insa, in cazul in care clientul opteaza pentru un set de anvelope de iarna de rezerva, acestea sunt livrate pe jante din otel, cu diametru cu minim 1 inch mai mic.

Din cauza conditiilor meteorologice si de drum, in tara noastra este obligatorie inlocuirea anvelopelor, in functie de sezon. Pentru a nu pierde timp si bani la fiecare schimb, este bine sa ai un set de anvelope pentru fiecare sezon: vara din aliaj, iarna din otel. Astfel, costul de inlocuire si timpul de asteptare la vulcanizare este redus, cauciucurile pe care le demontezi se depoziteaza mult mai bine si le prelungesti durabilitatea.

Atentie in cazul vulcanizarilor non stop, daca ai depozitate rotile acolo, acestea se poate sa nu ofere varianta prin care sa le poti lua in afara programului ci doar in timpul in care hotelul de anvelope este deschis

https://www.youtube.com/results?search_query=potrivirea+jantelor

Care sunt diferentele intre cauciucurile de vara si cauciucurile de iarna?
Cauciucurile sunt foarte importante pentru ca acestea sunt componentele care fac legatura cu soseaua iar calitatea acestora fac placuta atat rularea ...
Vulcanizare Bucuresti
Folosind aparatura moderna si personal calificat, suntem capabili sa iti satisfacem cerintele in ceea ce priveste serviciile de care poti beneficia, i...
Author
Stoykanvelope.ro este un depozit de Anvelope Noi, dar si Second-Hand, cu peste 20 de ani experienta in domeniul anvelopelor. STOYK Company SRL este una dintre cele mai vechi companii de pe piata din acest domeniu.
Vezi tot ⟶
Leave a comment
Note: HTML is not translated!