Contact

Te intrebi ce fel de cauciuciuri sa alegi pentru masina ta: noi sau un set de cauciuciuri second hand? Si daca alegerea ta este importanta pentru siguranta masinii in trafic. In cele ce urmeaza vom analiza aspecte importante legate de siguranta in trafic.


Siguranta in trafic este cel mai important deziderat al sectorului transporturilor si urmareste mai multe aspecte. Este evident faptul ca atunci cand avem in trafic un numar tot mai mare de vehicule creste si riscul accidentelor auto. 

Pe de o parte, cresterea micromobilitatii prin intermediul bicicletelor, scuterelor, trotinetelor creste de asemenea riscul producerii de accidente. 


Pe de alt parte, mobilitatea partajata ar putea reduce numarul vehiculelor prezente in trafic si implicit scaderea numarului accidentelor. Noile tehnologii, cum ar fi vehiculele electrice, au fost asociate cu mai putin zgomot. Zgomotul produs de vehicule poate ajuta insa la cresterea gradului de constientizare a vehiculelor in spatiile publice.


Pana una alte, tendintele arata ca orasele tind sa fie tot mai aglomerate, numarul vehiculelelor prezente in trafic sa creasca tot mai mult.

Dintre toate accidentele auto, majoritatea implica factori legati de șofer, cum ar fi conducerea cu deficiente, distragerea atentiei, viteza sau manevrele ilegale.


Siguranta in trafic este o responsabilitate pentru toate partile implicate: soferi, pietoni.


Este bine sa fim mereu intr-o stare de alerta, sa conducem cu atentie, prudenta, sa respectam regulile de circulatie, semnele și semnalele.

Acest lucru ar trebui sa devina un obicei pentru ca in felul acesta nu doar ca beneficiem de o experienta pozitiva in trafic, ci si de calatorii mai sigure.


Conditiile de drum difera si pericolele rutiere pot aparea in mod neasteptat. Prin urmare, șoferii ar trebui sa adopte conducerea defensiva. Pentru aceasta, este bine:


  • Sa nu te urci la volan obosit, mai ales la drum lung.

  • Sa nu conduci sub influenta alcoolului, a diverselor substante sau a medicamentelor care precizeaza in prospect ca este de evitat condusul pe durata administrarii acestora.

  • Sa iti pui centura de siguranta si sa te asiguri ca pasagerii tai fac acelasi lucru.

  • Sa intretii vehiculul in mod regulat pentru a minimiza sansele unui accident din cauza unei defectiuni.

  • Sa verifici intotdeauna punctul mort.

  • Sa semnalizezi din vreme – nu depasi decat dupa ce te asiguri temeinic si nu depasi niciodata in curbe.

  • Sa pastrezi o distanta de siguranta fata de ceilalti utilizatori ai drumului.

  • Sa tii intotdeauna cont de existenta pericolelor rutiere.

  • Sa urmaresti cu atentie participantii la trafic mai mici sau vulnerabili, cum ar fi biciclistii, motociclistii, pietonii.

  • Sa lasi loc vehiculelor de urgenta, cum ar fi ambulantele si masinile de politie.

  • Sa ai rabdare cand pietonii si mai ales persoanele in varsta traverseaza.

  • Sa te asigura-te ca anvelopele vehicului sunt potrivite sezonului si ca sunt in forma maxima.


Cand vine vorba despre anvelope, este bine sa stii ca acestea pot fi cea mai importanta componenta a unui vehicul sigur. Fiind singura parte a vehiculului care atinge carosabilul, cand accelerezi sau franezi, anvelopele sunt in direct contact cu drumul. Multe dintre accidente pot fi prevenite doar prin alegerea si intretinerea adecvata a anvelopelor


Dar ce tip de anvelopa ar trebui sa cumperi?

Acest lucru variaza in functie de sezon, de bugetul pe care esti dispus sa il aloci. Poti opta si pentru un set de cauciuri second hand. La STOYKANVELOPE  gasesti orice anvelopa comercializata pe piata romaneasca, marca sau dimensiune, la preturi accesibile. Avem o selectie de anvelope second hand cu un grad de uzura care le permite se fie functionale si sa nu afecteze siguranta masinii.


In ceea ce priveste sezonul pentru care sunt concepute anvelopele, lucrurile stau in felul urmator:

  • Anvelopele pentru toate anotimpurile pot face fata unei varietati de conditii de drum. 

  • Anvelopele de iarna sunt mai eficiente decat anvelopele pentru toate anotimpurile in conditii de zapada puternica.

  • Anvelopele de vara sunt anvelope pentru vreme calda care nu sunt proiectate sa functioneze la temperaturi sub nivelul de inghet sau pe zapada si gheata.


Cat de bine ai grija de anvelopele tale?


Sunt corect umflate? 

Stiai ca daca sunt corect umflate te ajuta nu numai la capitolul siguranta ci si la economisirea de carburant? Patru din cinci consumatori pierd bani din cauza anvelopelor subumflate!

Intretinerea proasta a anvelopelor - lipsa aerului suficient in anvelope, printre alte cerinte de intretinere - poate duce chiar la explozie.


Presiunea in anvelope


Presiunea corecta in anvelope este cea mai importanta parte a intretinerii anvelopelor. Afecteaza siguranta, durabilitatea acestora si consumul de combustibil.


Verifica presiunea tuturor anvelopelor, inclusiv a celei de rezerva, cel putin o data pe luna, cand anvelopele sunt „reci”, ceea ce inseamna ca masina nu a fost condusa de cel putin trei ore.


Rotirea anvelopelor 

Rotirea anvelopelor poate ajuta la reducerea uzurii neregulate, ceea ce va ajuta mai departe anvelopele sa dureze mai mult si sa mentina eficienta consumului de combustibil.

Consulta manualul de utilizare pentru informatii despre cat de des ar trebui rotite anvelopele vehiculului tau si despre cel mai bun model de rotatie.


Echilibrarea si alinierea rotilor

Echilibrarea anvelopelor si alinierea rotilor efectuate de catre un tehnician calificat sunt importante pentru siguranta vehiculului si pentru a maximiza durata de viata a anvelopelor.


Echilibrarea anvelopelor asigura rotirea corecta a rotilor. O aliniere a rotilor maximizeaza durata de viata a anvelopelor si impiedica masina sa vireze la dreapta sau la stanga atunci cand conduci pe un drum drept, plan.


Pentru a mentine siguranta anvelopelor, achizitioneaza anvelope care au aceeasi dimensiune ca anvelopele originale ale vehiculului tau sau o alta dimensiune recomandata de producatorul vehiculului. 


Verifica banda de rulare

Banda de rulare a anvelopei impiedica masina sa alunece mai ales cand drumul este inghetat sau umed. 

Verifica banda de rulare a anvelopei cel putin o dată pe luna cand verifici presiunea acestora.


Fii in siguranta si economiseste bani avand grija de anvelopele masinii tale!

Cum poti calatori in siguranta cu masina in vacanta
...
A venit iarna, schimba anvelopele! Anvelope second hand sau noi? Ce sa alegi?
...
a
Stoykanvelope.ro este un depozit de Anvelope Noi, dar si Second-Hand, cu peste 20 de ani experienta in domeniul anvelopelor. STOYK Company SRL este una dintre cele mai vechi companii de pe piata din acest domeniu.
Vezi tot ⟶