Contact

Cand cumparam anvelope, avem doua optiuni: fie achizitionam anvelope noi fie alegem anvelope second hand. Cel mai adesea, alegem anvelopele in functie de bugetul disponibil.

Alegerea anvelopelor second hand prezinta cateva avantaje, mai ales in situatii in care bugetul disponibil este limitat. Iata cateva dintre avantajele anvelopelor second hand:

 1. Cost redus: Pretul anvelopelor second hand este, in general, mai mic in comparatie cu cel al anvelopelor noi. Daca nu ai posibilitatea de a investi in anvelope noi sau daca vrei sa economisesti bani, anvelopele second hand pot fi o optiune mai accesibila.
 2. Valoare pentru bani: Daca gasesti anvelope second hand intr-o stare buna, cu un nivel rezonabil de uzura si fara defecte majore, poti obtine valoare pentru banii investiti. Aceste anvelope pot oferi performante acceptabile si siguranta la un pret mai mic decat anvelopele noi.
 3. Optiuni mai variate: Anvelopele second hand pot oferi o gama mai larga de optiuni in ceea ce priveste dimensiunile si caracteristicile specifice. Daca ai nevoie de anvelope pentru un model de masina mai vechi sau mai putin comun, este posibil sa gasesti mai usor anvelope second hand potrivite.
 4. Durabilitate acceptabila: Chiar daca anvelopele second hand au fost folosite anterior, multe dintre ele pot avea o durabilitate acceptabila, in special daca au fost inlocuite inainte de a ajunge la o uzura avansata. Prin examinarea atenta si evaluarea starii anvelopelor, poti gasi unele care sa iti asigure o perioada rezonabila de utilizare.

Este recomandat sa verifici cu atentie anvelopele si sa te asiguri ca sunt intr-o stare buna inainte de a le achizitiona. La Stoykanvelope, comercializam anvelope second hand cu un grad de uzura de maxim 20-30%.

Este important sa iti stabilesti prioritatile inainte de a lua o decizie finala. Daca bugetul este foarte restrans, dar iti doresti anvelope noi, poti gasi pe site-ul nostru oferte si reduceri.

Odata ce masina ta este echipata cu un set de anvelope noi ori second hand potrivite sezonului, principala ta preocupare este cum sa le exploatezi pe termen cat mai lung. De aceea, inspectarea lor periodica este primul pas iar in functie de aceasta pot sa fie necesare diferite alte verificari sau interventii:

 1. Rotatia regulata a anvelopelor: Asigura-te ca anvelopele sunt rotite in mod regulat, conform recomandarilor producatorului. Aceasta procedura previne uzura neuniforma a anvelopelor si prelungeste durata lor de viata.
 2. Verificarea presiunii aerului: Verifica periodic presiunea aerului din anvelope sa fie in concordanta cu recomandarile producatorului si specificatiile vehiculului tau. Presiunea incorecta poate afecta aderenta, manevrabilitatea si durabilitatea anvelopelor.
 3. Verificarea adancimii benzii de rulare: Monitorizeaza adancimea benzii de rulare a anvelopelor si inlocuieste anvelopele atunci cand aceasta ajunge la limita minima permisa. O adancime adecvata a benzii de rulare asigura o aderenta optima si siguranta pe drum.
 4. Evitarea repararii necorespunzatoare: Daca ai o anvelopa deteriorata, asigura-te ca aceasta este reparata in conformitate cu instructiunile producatorului. Atentie, anvelopele reparate necorespunzator pot prezenta riscuri de explozie si pot afecta performanta si siguranta vehiculului.
 5. Verificarea alinierii rotilor: Verifica alinierea rotilor vehiculului de doua ori pe an sau ori de cate ori simti ca masina trage intr-o parte sau are o manevrabilitate necorespunzatoare. O aliniere corecta asigura o uzura uniforma a anvelopelor si stabilitate in timpul condusului.
 6. Intretinerea anvelopei de rezerva: Verifica periodic anvelopa de rezerva pentru a te asigura ca este in stare optima. Daca trebuie sa folosesti anvelopa de rezerva intr-o situatie de urgenta, este important ca aceasta sa fie in buna stare si sa poti conta pe ea.
 7. Respectarea indicelui de sarcina: Nu depasi incarcatura maxima recomandata pentru anvelopele masinii tale. Depasirea capacitatii de incarcare poate afecta durabilitatea si performanta anvelopelor, crescand riscul de avarii si accidente.
 8. Conducere responsabila: Evita conducerea cu viteza excesiva si evita manevrele bruste. Viteza mare poate cauza supraincalzirea anvelopelor si uzura lor prematura. Conducerea responsabila contribuie la mentinerea anvelopelor intr-o forma buna si la prevenirea daunelor.

Acestea fiind spuse, iti dorim drumuri usoare. Pentru anvelope noi si second hand, dar si pentru service auto te asteptam la Stoyk.

6 modalitati prin care poti achizitiona cauciucuri ieftine
Cauciucurile sunt importante pentru siguranta si performanta oricarui vehicul, ele asigurand aderenta la drum si ajutand la controlul si manevrarea ve...
Cum sa circuli in siguranta cu masina atunci cand ploua
Circularea cu masina pe ploaie necesita o atentie sporita si adaptarea la conditiile meteo dificile....
a
Stoykanvelope.ro este un depozit de Anvelope Noi, dar si Second-Hand, cu peste 20 de ani experienta in domeniul anvelopelor. STOYK Company SRL este una dintre cele mai vechi companii de pe piata din acest domeniu.
Vezi tot ⟶
Leave a comment
Note: HTML is not translated!