Contact

 

Cand schimbi cauciucurile de vara cu cele de iarna?

 

     Daca termometrele indica mai putin de 7 grade Celsius si ai renuntat deja la hainele de vara, inseamna ca e momentul sa-ti schimbi si cauciucurile de vara cu cele de iarna.

 

     Aici, Anvelope SH (stoykanvelope.ro) gasesti principalele tipuri de anvelope sh pe mai multe dimensiuni,  la preturi accesibile, in functie de nevoile tale si pe masura masinii tale. Odata ce ai incercat aceste anvelope sh ieftine, dar de calitate, vei fi convins ca ai facut alegerea cea mai buna. Altfel, se poate sa cauti in oferta de anvelope noi direct pe site.

 

Presiunea in anvelope indiferent de gradul de uzura a acestora, asadar, fie ca sunt noi sau sh este foarte importanta pentru stabilitatea auto-vehiculului si aderenta acestuia la drum. La o anvelopa cu o presiune cu 20% mai mica decat nivelul recomandat, randamentul kilometric scade cu 20%, implicit consumul.

Daca presiunea din anvelope este cu 0.5 bar sub nivelul recomandat, longevitatea acesteia scade cu 8.000 km. O presiune prea mica determina cresterea nivelului de presiune in zona umerilor iar aceasta afecteaza atat forma anvelopei cat si durata sa de viata datorita uzarii rapide si premature a cauciucurilor.

Manevrabilitate scazuta si consum crescut de carburant in cele mai multe dintre cazuri, o presiune prea mica pe axa din fata va face vehiculul sa subvireze, in timp ce o presiune prea mica pe axa din spate il va face sa supravireze. Daca anvelopele sunt rulate cu cel putin 1 bar sub nivelul recomandat, deplasarea devine periculoasa iar anvelopa poate exploda si poate fi distrusa in mod ireversibil.

Chiar si daca este umflata din nou, o anvelopa sh r16,  la o presiune prea mica poate exploda! Distanta de franare pe carosabil umed creste cu 11 metri, iar anvelopele vor face sa creasca consumul cu estimari ce s-ar situa la un rezervor de carburant in decursul unui an.

O suprafata de contact mai mica pe carosabil umed, respectiv o presiune redusa creste riscul acvaplanarii. De exemplu, imaginati-va ca va deplasati cu 80 km/ora si ca pe carosabil exista o pelicula de 5 mm de apa. in general, in astfel de conditii, fiecare 0.5 bar sub nivelul recomandat de presiune inseamna o reducere la jumatate a suprafetei optime de contact. Cu cat presiunea este mai mica in anvelope, cu atat sansele de a pierde controlul pe carosabil umed sunt mai mari.

De ce sa riscati? Mentineti presiunea corecta in cauciucuri, deoarece atunci cand presiunea este corecta, anvelopele sunt mai sigure, dureaza mai mult si consuma mai putin carburant. Daca nu sunteti sigur care este presiunea corecta pentru anvelopele dumneavoastra, consultati manualul sau contactati dealerul ori fabricantul. De obicei indicatiile despre presiunea optima in cauciucuri raportata la gradul de incarcare al autoturismului se regasesc pe placuta atasata pe stalpul interior al portierei sau la capacul de carburant, pe interiorul acestuia.

 Pentru a evita riscurile rularii la o presiune prea mica in anvelope si pentru a identifica din timp orice fel de probleme, verificati presiunea anvelopelor lunar si inainte de a porni la drum lung. Umflati anvelopele din nou daca este necesar si nu uitati nici de roata de rezerva.

 

         Stoyk Anvelope, service vulcanizare non stop in Sector 2, Bucuresti, Sos Fundeni 179B,

 

 

Rapoarte si tendinte in materie de anvelope in Romania
Piata anvelopelor auto este de asteptat sa inregistreze o crestere majora in perioada 2020-2025. Unul dintre motivele majore ale cresterii pietei an...
Vulcanizare Bucuresti
Folosind aparatura moderna si personal calificat, suntem capabili sa iti satisfacem cerintele in ceea ce priveste serviciile de care poti beneficia, i...
Author
Stoykanvelope.ro este un depozit de Anvelope Noi, dar si Second-Hand, cu peste 20 de ani experienta in domeniul anvelopelor. STOYK Company SRL este una dintre cele mai vechi companii de pe piata din acest domeniu.
Vezi tot ⟶
Leave a comment
Note: HTML is not translated!